Over de schrijver

Simeon van Dam viert zijn 42e verjaardag bij de release van ‘De Sleutelhouder’.

Wonderlijke ontmoeting
Als vierde van negen kinderen groeide hij op in een groot christelijk gezin. Gedurende zijn tienerjaren liet hij het geloof volledig achter zich. Op zijn zestiende, tijdens een duistere periode, had hij een wonderlijke ontmoeting met God die zijn leven op zijn kop zette. In zijn levensreis met Hem kreeg hij een relatie met zijn jeugdliefde, Rianne, waarmee hij is getrouwd. Samen zijn ze de trotse ouders van drie kinderen.

Transformaties
Als jongvolwassene belandde Simeon bij de politie, waar hij inmiddels een aantal jaren als wijkagent werkzaam is. Op zijn dertigste begon hij met het schrijven van dit boek, geïnspireerd door een Bijbeltekst uit het boek Openbaringen waarin Jezus verklaart de sleutels van de dood en het dodenrijk te bezitten. In de twaalf daaropvolgende jaren onderging hij diepgaande persoonlijke transformaties, waar confrontaties met ongezonde patronen uit zijn jeugd leidden tot een levensveranderend herstel van zijn identiteit.

Leven in vrijheid
Hij voltooide een zesjarige avondstudie in Theologie en bekleedde zeven jaar lang leiderschapsposities in een kerk. In 2016 nam Simeon met zijn gezin deel aan een zes maanden durende DTS bij Jeugd met een Opdracht in Nederland en Oeganda, waar sterke fundamenten werden gelegd in zijn relaties met zichzelf, zijn vrouw en zijn kinderen. Twee jaar later volgde hij met zijn gezin een drie maanden durende studie Family Ministry in Nieuw-Zeeland, waar hij dwars door zijn ziekte waardevolle levenslessen leerde die hem vormden tot een man die durfde te staan voor wie hij werkelijk was. Uiteindelijk verliet Simeon onverwacht de kerk en tijdens de coronaperiode verhuisde hij met zijn gezin naar een dorpje in de Veluwe. In deze nieuwe fase werd hij volledig teruggeworpen op de basis van zijn geloof en ontdekte hij wat hij voorheen niet kende: leven in vrijheid.

Spirituele reis
Woorden schieten tekort om deze twaalf jaar durende reis adequaat te beschrijven. Het is juist door deze intense periode dat ‘De Sleutelhouder’ tot stand kwam. Dit boek is meer dan zomaar een literair werk; het is een project dat Simeons leven en spirituele reis weerspiegelt. Hierin deelt hij diepgaande inzichten over leven en dood, en onthult hij een mysterie dat, naar zijn geloofsbeleving, zich afspeelde op de drie meest cruciale dagen in de geschiedenis.